Канадски филмов фестивал за планински спортове гостува у нас

Канадски филмов фестивал за планински спортове гостува у нас

Канадски филмов фестивал за планински спортове гостува у нас

За първа година България е сред спирките в световното турне на един от най-престижните планинарски кинофестивали в света – канадският Banff Mountain Film Festival. Той ще гостува на 18 и 19 февруари в търговския център Cinema City Paradise в София. 

На тези дати почитателите на киното, планинските приключения, екстремните спортове и екшъна ще могат да видят над 20 от най-гледаните и награждавани филми от програмата на фестивала, съобщават организаторите от XCoSports България. Сцените включват адреналин, приключения на открито и добре заснети пейзажи на голям екран. Освен с поредицата филми, гостите на фестивала ще могат да се запознаят и с четири продукции за проекти и събития, реализирани от български спортисти през изминалата година.

Фестивалът Banff Moutain Film Festival е международно филмово състезание и годишна презентация на кратки филми и документалистика, свързана с културата на планинските спортове и планинската природна среда. Той се организира от 1976 г. от Banff Centre и се провежда всяка есен в град Банф в Албърта, Канада. През последната година в него са участвали над 360 филма. Турнето му за 2013/2014 г., което се спира и в България, ще посети 400 общности в 40 страни по света.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ